Kako hitro in preprosto do pametnih senčil? – Qubino
Where to buy

Kako hitro in preprosto do pametnih senčil?

Kupujete ali že imate motorna senčila in jih želite upravljati preko telefona? Ali še bolje, nastaviti uro in dan in vaša senčila se bodo samodejno dvigala in spuščala?

Za navdih smo pripravili nekaj idej,

KAJ VSE LAHKO NAREDITE S PAMETNIMI SENČILI in si tako olajšate oz. izboljšate vsakdan:

PREBUDITE SE V ŽARKIH SONČNEGA VZHODA

Ste naveličani zvoka budilke? Prebudite se naravno, z dnevno svetlobo, ki počasi pronica v vašo sobo. Nastavite uro, kdaj naj se senčila v spalnici začnejo dvigati in pustite da vas jutranja svetloba počasi in postopoma prebuja.

PRIVARČUJTE NA HLAJENJU/OGREVANJU VAŠIH PROSTOROV

Naj vaš dom poleti ostane prijetno hladen, saj se vaša senčila samodejno zaprejo čez dan in tako preprečijo soncu da segreva prostore. Pozimi pa ravno obratno – naj vaša senčila v sončnih dnevih ostanejo odprta in tako dovolite soncu da segreje vaše prostore.

Preprosto nastavite urnike in vaša senčila se bodo samodejno pomikala in poskrbela za optimalno izrabo naravne energije.

NEVIHTA NA POTI, PA NISTE PREPRIČANI ALI STE ZAPRLI OKNA V HIŠI?

S pomočjo pametnih senčil lahko zaščitite vaš dom pred nevihto ne glede na to, kje se trenutno nahajate, v službi, po nakupih, na poti, kjerkoli in kadarkoli. Z aplikacijo na pametnem telefonu preprosto zaprete rolete in s tem preprečite da bi voda prišla v hišo.

Vas zanima kako lahko hitro in enostavno nadgradite senčila v pametna?

Qubino Flush Shutter je brezžična pametna naprava, ki bo vaša motorna senčila spremenila v pametna. S pomočjo Flush Shutter lahko avtomatiziramo različne vrste senčil, kot so rolete, žaluzije, rolo senčila, zavese, pa tudi druge naprave kot so tende, markize, okna, projektorska platna, itd. Vse kar morate upoštevati je, da senčila/tende/okna delujejo na motorni pogon.

Se sprašujete, katere funkcije lahko s pomočjo Flush Shutter upravljate preko telefona?

  1. Senčilo lahko popolnoma odpremo ali zapremo, oz. nastavimo vmesno vrednost, koliko % želimo da se senčilo odpre/zapre (npr. 50%).
  2. V kolikor lahko na žaluzijah nastavljamo tudi naklon lamel, lahko tudi to preprosto upravljamo prek telefona.
  3. Nastavimo lahko urnike, ko se bodo senčila samodejno odprla/zaprla, ob nastavljenem času.

Kako lahko tako majhna naprava, spremeni navadna senčila v pametna?

Qubino naprave za pametni dom so razvite na svetovno znani tehnologiji za pametni dom – Z-Wave, kjer komunikacija med napravami poteka na brezžični radijski frekvenci 868mHz, ki je precej manj obremenjena kot Wi-Fi ali Bluetooth frekvenca 2,4gHz.

Qubino moduli se preko centralne enote (gateway/hub), ki podpira Z-Wave tehnologijo, povežejo z vašim telefonom in tako jih lahko upravljamo preko telefona in nastavljamo urnike za samodejno odpiranje/zapiranje.

Qubino Flush Shutter, Z-Wave gateway and Smartphone

Kako poteka namestitev Qubino naprav?

Glede na to, da naprava deluje brezžično, ni potrebno razbijati sten in napeljevati dodatnih kablov. Vgradnja je hitra in preprosta.

Odstranite obstoječe stikalo za upravljanje senčil od stene in povežete pametno napravo Qubino (glej vezalno shemo) z napajanjem in stikalom. Nato seznanite napravo z vašo Z-Wave centralno enoto, za pametni dom, dodate v omrežje in že lahko senčila upravljate preko pametnega telefona, oz. nastavite urnike za samodejno delovanje.

Celoten potek namestitve si lahko ogledate tudi v videu tukaj

Prvič slišite za Qubino blagovno znamko za pametni dom?

QUBINO PRODUKTI = SLOVENSKI IZDELEK

Proizvajalec Qubino naprav je slovensko visokotehnološko podjetje GOAP d.o.o., ki ima več kot 30 let izkušenj na področju avtomatizacije procesov. Del poslovanja podjetja zajema tudi avtomatizacija ladijskih potniških kabin, kjer dosegajo kar 50% svetovni tržni delež. Podjetje je izvozno usmerjeno, zato so Qubino produkti poznani v svetu in se prodajajo v več kot 65-ih državah.

V čem podjetje poznano v svetu in kako izstopa od podobnih ponudnikov na trgu?

Stebri na katerih temelji razvoj in poslovanje podjetja GOAP so:

INOVATIVNOST

Ena izmed ključnih vrednot podjetja in gonilna sila napredka je inovativnost. Podjetje je poznano kot svetovni inovator na področju Z-Wave naprav za pametni dom. V njihovem portfelju naprav je kar nekaj produktov, ki so edinstveni na svetu. Pri razvoju novih naprav sodelujejo s priznanimi Univerzami in raziskovalnimi institucijami, s čimer želijo zagotoviti, da imajo vsi produkti pomembne prednosti pred obstoječimi na trgu.

KVALITETA

Pri proizvodnji Qubino produktov so uporabljeni kvalitetni materiali in komponente. Tekom proizvodnje gredo produkti čez več nadzornih točk. Vsakemu produktu pa je dodeljena serijska številka, ki omogoča sledljivost, šele ko ta uspešno opravi testiranje.  Ob prejemu produktov v skladišče, se izvaja še dodatna kontrola kakovosti.

Preden novi produkti pridejo na trg, so le-ti preverjeni in certificirani s strani mednarodnih certifikacijskih hiš, kot je npr. SIQ v Sloveniji.

ODLIČNA PODPORA STRANKAM

Pomembna vrednota, h kateri stremi podjetje, je tudi hitra in učinkovita podpora kupcem. Zato naj vas ne preseneti, če boste kot odgovor prejeli »video rešitev« problema, s katerim se srečujete. Preko spletnega portala je cilj zagotoviti pomoč in odgovor strankam, v roku 24h.

 

V kolikor ste že naredili ta korak naprej in se odločili za motorizirana senčila, lahko brez dvoma trdimo, da bo nadgradnja le-teh v pametna, še dodatno izboljšala vaš vsakdan.

Bodite brez skrbi, če nimate primernega znanja za samostojno namestitev Qubino naprav. Naš uradni zastopnik za prodajo Qubino izdelkov v Sloveniji, spletni trgovec Z-HOME VSE ZA PAMETNI DOM, poleg nakupa nudi tudi instalacijo naprav na domu.


Qubino kupi zdaj